Mondgezondheid

Wereld Mondgezondheidsdag

Elk jaar op 20 maart is het Wereld Mondgezondheidsdag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van een gezonde mond.

Waarom is mondverzorging belangrijk?

Mondverzorging of ook wel mondzorg verwijst naar de zorg die wordt gegeven aan de mond.  Hieronder rekenen we niet alleen de tanden maar ook het tandvlees en de tong. Goede mondzorg is belangrijk om tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen te voorkomen. Mondzorg is dus essentieel voor het behoud van een goede mondgezondheid. Een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees, maar heeft ook invloed op de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon. Er is een verband aangetoond tussen een slechte mondgezondheid en andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en longontsteking. Door een goede mondverzorging kan de algehele gezondheid worden verbeterd

Wil je meer weten over mondverzorging en handige tips lezen? Kijk dan hier!

Mondgezondheid

Ontdek de mondverzorgingsproducten van Bipharma!

Ontstoken tandvlees? Chloorhexidine mondspoelingen! Chloorhexidine mondspoelingen verbeteren de gezondheid van de mond. Het ondersteunt de mondhygiëne en helpt het tandvlees te verzorgen in situaties dat tandenpoetsen niet goed mogelijk is. Chloorhexidine werkt ontsmettend en gaat zo de vorming van tandplak tegen. Door deze eigenschappen is de mondspoeling optimaal te gebruiken tijdens en na de behandeling van tandheelkundige ingrepen.

Natriumfluoride mondspoelingen versterkt het tandglazuur. Natriumfluoride mondspoelingen gaan de aantasting van de tanden tegen en beschermen het tandglazuur. Fluoride versterkt tanden en botten en beschermt de tanden doordat het, het tandglazuur steviger en minder vatbaar voor zuur maakt. 

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead