De huid en verzorging

Welk type huidverzorging heeft mijn patiënt nodig?

Als het gaat om huidverzorging, is het belangrijk om producten te gebruiken die zijn afgestemd op het specifieke huidtype van de patiënt. Het gebruik van de verkeerde producten heeft weinig resultaat en kan ook nog eens leiden tot irritatie, droogheid of andere ongemakken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende huidtypen.

Je kan de adviezen en tips van elke huidtype met je patiënt delen!

Droge huid

Als u een droge huid heeft, betekent dit dat uw huid minder talg produceert dan normaal. Dit kan leiden tot een trekkerig gevoel en schilfering van de huid.  Gebruik dan een (licht) vettend product

Zeer droge huid

Bij een zeer droge huid is de natuurlijke huidbarrière bestaande uit vetten verstoord en heeft de huid daardoor niet het vermogen om vocht vast te houden. Gebruik dan vet product als huidverzorging.

Gevoelige huid

Als u een gevoelige huid heeft, betekent dit dat uw huid snel kan reageren op bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Gebruik dan een product dat weinig reactie kan veroorzaken.

Geprikkelde huid

Als u een geprikkelde huid hebt dan voelt deze geïrriteerd, gevoelig en ongemakkelijk aan. Een geprikkelde huid kan gepaard gaan met roodheid, zwelling en irritatie. Gebruik een product met een indrogend of samentrekkend effect.

Kwetsbare huid

Met een kwetsbare huid bedoelen we de huid op plekken die kwetsbaarder is dan andere delen van het lichaam, denk aan de huid rondom de ogen en wenkbrauwen. Gebruik een verzorgingsproduct dat beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Ruwe huid

Heb je een ruwe huid, uit zich dit in een zichtbare en/of voelbare verdikking van de huid waarbij deze ongelijk, droog en schilferig aan kan voelen. Gebruik een licht vette crème, die de huid soepel maakt.

Natte huid

Een natte huid ontstaat bij smetten. Dit huidtype kenmerkt zich door natte, rode, onscherp begrensde plekken. Gebruik ter verzorging in dit geval een product dat een indrogend effect heeft.

Branderige huid

Wanneer je een branderige huid hebt dan bedoelen we een huid die onaangenaam en warm aanvoelt, alsof deze verbrand of geïrriteerd is. Gebruik voor deze huid een gel op waterbasis ter verzorging.

Normale huid

Een normale huid is volledig in balans en heeft geen verschijnselen van droogte of glimmen. Kies dan voor een licht crème als verzorging.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead