Desoximetason Bipharma

Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème is een corticosteroïd in een water/olie basis, waardoor een brede toepassing bij veel huidtypen mogelijk is. Corticosteroïden onderdrukken de ontstekingsreactie en de symptomen van verschillende, vaak met jeuk gepaard gaande aandoeningen, zonder echter de aandoening zelf te genezen. Desoximetason Bipharma behoort tot klasse 3 corticosteroïden, de groep matig sterk tot sterk werkzame middelen en wordt toegepast bij bepaalde oppervlakkige, niet door micro-organismen veroorzaakte huidaandoeningen, zoals psoriasis vulgaris, lichen ruber, lichen sclerosis et atrophicus, granuloma annulare, pustulosus palmaris et plantaris (ziekte van Andrews-Barber).

In Nederland is Desixometason Bipharma verkrijgbaar in een tube van 100 gram. Desoximetason Bipharma  is een receptgeneesmiddel. Het is belangrijk om Desoximetason alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts, en om de instructies en aanbevolen dosering strikt op te volgen.

Klik hier voor de SmPC en bijsluiter van Desoximetason Bipharma

Informatieve kaartjes voor arts en apotheker over Desoximetason Bipharma

Voor arts en apotheker hebben wij informatieve A6 kaartjes over verschillende onderwerpen. Deze kaartjes passen perfect in het aanbieden van zinnige zorg aan mensen met eczeem/psoriasis zoals het zorginstituut heeft aanbevolen.

Ons meest aangevraagde kaartje is het ‘Smeeradvies voor corticosteroïden: FTU’ met de boodschap; smeer vooral niet te dun! Ook bieden wij een kaartje met het ‘Step-down advies Corticosteroïden’ van het NHG aan. Boodschap: start met een hoge klasse, gedurende korte tijd. Daarnaast hebben wij ook de TIS (Three item severity)-Score en het stappenplan voor psoriasis beschikbaar.
De kaartjes zijn hieronder digitaal beschikbaar maar je kan ze ook aanvragen! Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat de kaartjes bij jullie terecht komen!

meer informatie over Desoximetason? Bipharma heeft het.

Desoximetason Bipharma is een hydrofobe crème, ook wel w/o crème genoemd. Waarbij het water als hele kleine druppeltjes in de olie zit verdeeld. De buitenlaag is de olie die een film vormt op de huid en zo een milde vorm van occlusie veroorzaakt, met een stijging van de hydratatiegraad tot gevolg.
Juist bij een droge huid met eczeem is de dikte van de zeer droge huidlaag relatief groter dan bij een normale huid. Een hydrofobe crème is de beste optie om deze barrière te slechten en daardoor een optimale penetratie van de epidermis te bereiken. Met als gevolg een goede infiltratie van de werkzame stof.

Wil jij inhoudelijke informatie over het verschil tussen hydrofoob en hydrofiel, onze A6-kaartjes bestellen of FTO-trainingsmateriaal voor bij jou in de apotheek? Of ben jij arts en wil jij meer weten over wanneer je Desoximetason Bipharma kan voorschrijven? Neem via onderstaand knop contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alle informatie bij jullie komt.

Meer weten?

Meer te weten komen over Desoximetason Bipharma? Neem dan contact met ons op!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead