Loprox

Loprox, hydrofiele crème 10 mg/g Ciclopiroxolamine

Loprox is een antimycoticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties op de huid. Het actieve bestanddeel in Loprox is ciclopiroxolamine. Ciclopiroxolamine heeft een breed werkingsspectrum – het werkt tegen een groot aantal ziekteverwekkende schimmels en gisten
De werking van Loprox is tweeledig: enerzijds het remmen van de groei van schimmels, en anderzijds het doden van de schimmels, hierdoor wordt de infectie niet alleen geremd, maar ook daadwerkelijk bestreden.

Loprox wordt voorgeschreven voor de behandeling van een groot aantal ziekteverwekkende schimmels en gisten. De crème, wordt rechtstreeks op de geïnfecteerde huid aangebracht.

Loprox is verkrijgbaar in een tube van 30 gram. Loprox, hydrofiele crème 10 mg/g is een receptgeneesmiddel. Klik hier voor de SmPC en bijsluiter van Loprox.

Voetwijzer, alle verzorgingstips voor de voeten!

In de voetwijzer geven wij uitleg over hoe men voeten kan verzorgen en voetschimmel kan voorkomen. Lees de voetenwijzer van Bipharma en ben voorbereid op alle vragen in de apotheek.

Meer info over Loprox? Bipharma heeft het!

De werkzame stof in Loprox is ciclopiroxolamine, dit is een hydroxipridonderivaat en werkt op een heel andere manier dan de antimycoticagroepen imidazolen en alyamines. Ciclopiroxolamine kent twee werkingsmechanismen; een verstoring van de interne celstructuur, met als gevolg een beschadiging van de celmembraan en ijzerchelatie dat groeiremming en uiteindelijk celdood veroorzaakt in de celkern.

Resistentie tegen antimycotica speelt een steeds grotere rol bij de keuze voor een antimycoticum. Omdat ciclopirox op een andere manier werkt dan de meeste antimycotica is er tot op heden nog geen resistentie van schimmels en gisten gevonden.

Wil jij inhoudelijke informatie over het werkingsmechanisme, interacties of trainingsmateriaal voor bij jou in de apotheek? Of ben jij arts en wil jij meer weten over wanneer je Loprox kan voorschrijven? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alle informatie bij jullie komt.

Meer weten?

Meer te weten komen over Loprox en de beschikbare materialen voor u als apotheker of arts? Neem dan contact met ons op!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead