Therapietrouw bij kinderen

Leren smeren met SMEER BEER

Met de campagne SMEER BEER helpen wij kinderen bij het leren smeren van hun voorgeschreven behandeling bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het dagelijks smeren is voor kinderen vaak lastig en vervelend. Het moment en manier van smeren is belangrijk om het voor kinderen wat leuker en aangenamer te maken. Met SMEER BEER wordt dit smeer moment meteen een stuk leuker. Doordat ze met de SMEER BEER kunnen meezingen en dansen en elke dag een sticker mogen plakken. Zo doen ze dit graag elke dag weer, totdat hun voorgeschreven therapietermijn behaald is. Zo stimuleren wij de therapietrouw bij kinderen.

De basis van de behandeling: Indifferente middelen

Indifferente therapie duidt op het gebruik van basis huidverzorgingsproducten, zonder actief bestanddeel. Lees hier alles over wat indifferente middelen zijn. Hoewel indifferente therapie dus geen geneesmiddelen zijn, heeft indifferente therapie wel een belangrijke rol in het beheersen van de symptomen van eczeem en het op peil houden van de conditie van je huid.

Volgens de richtlijnen van het Nederlandse huisartsengenootschap (NHG) geldt indifferente therapie als basis van de medicamenteuze behandeling bij eczeem. Probeer zo nodig verschillende soorten indifferente middelen om te achterhalen wat het beste bij jouw past.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead