Vetwijzer

De vetwijzer hebben wij bedacht om op een praktische manier de ‘vetheid’ van onze producten te kunnen aangeven. De wijzer is gebaseerd op 6 categorieën, van vetwijzer 0 tot vetwijzer 5. Hierbij is vetwijzer 0 het minst vet en vetwijzer 5 het meest vet. Je herkent de vetwijzer aan de bolletjes. Het aantal ingekleurde bolletjes staat voor de verschillende categorieën en varieert dus van 5 lege bolletjes voor de categorie 0 tot 5 ingekleurde bolletjes voor de categorie 5. Voor het gebruiksgemak is de vetwijzer ook weergegeven op onze verpakkingen, zowel op de tube als het doosje. Op deze manier kan je bij aanraden van het product snel een vergelijking maken.

Gel met vetwijzer 0

Vetwijzer 0

Vetwijzer 0, betekend dat er 0% vet zit in het product. Voor de Bipharma producten is dit alleen het geval bij de gelen. De producten met vetwijzer 0 hebben een drogende werking en zijn geschikt voor de natte of geprikkelde huid.

Vetwijzer 1

Vetwijzer 1 houdt in dat er tot 35% vet in het product zit. Dit is licht vettend en wordt doorgaans toegepast op de normale huid.

Crème in vetwijzer 1
Crème in vetwijzer 2

Vetwijzer 2

In producten met vetwijzer 2 zit 35% tot 50% vet en zijn matig vettend. Deze producten worden veel gebruikt bij een droge en gevoelige huid.

Vetwijzer 3

Het vetpercentage bij vetwijzer 3 is 50% tot 70% en is vettend. Vetwijzer 3 raden we aan bij mensen met een droge tot zeer droge huid.

Crème in vetwijzer3
crème vetwijzer 4

Vetwijzer 4

Vetwijzer 4 bevat een vetpercentage van 70% tot 90% en is daarmee zeer vettend. We gebruiken deze vetwijzer bij een zeer droge huid.

Vetwijzer 5

Meer dan 90% vet in producten duiden we aan met vetwijzer 5. Deze zijn zeer vettend en afsluitend en gebruiken we bij de kwetsbare huid, zeer droge huid.

Zalf in vetwijzer 5

Vetwijzer aanvragen?

De vetwijzer flyer uitleggen in de apotheek of meegeven aan de patiënt? Als Bipharma klant kan je de vetwijzer aanvragen en wij zorgen ervoor dat het bij jou in de apotheek komt.

Vetwijzer flyer

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead