Winterhuidverzorging

Winterhuidverzorging is nu in december, de tijd van de vrieskou, verlaagde weerstand en een droge huid, van groot belang. Koud weer, verwarmde binnenruimtes en daarmee lage luchtvochtigheid, kunnen de huid uitdrogen. Dit komt doordat een lage luchtvochtigheid en koude temperatuur, ook voor een verminderde talgproductie zorgen. Talg op de huid, zorgt voor een beschermend laagje op de huid. Wanneer de talgproductie vermindert, neemt ook dit beschermde laagje af. Hierdoor is de huid dan minder goed in staat om water vast te houden waardoor deze uitdroogt. Het is dus tijd om aandacht te besteden aan de winterhuidverzorging. Ontdek hieronder enkele waardevolle tips die jij kan geven aan de balie, zo dat je ook in de koudste maanden het beste advies kan geven.

1. Beschermende kleding

Deze lijkt misschien logisch, maar daardoor niet minder onbelangrijk. Raad aan wanneer iemand naar buiten gaat, altijd de huid te beschermen tegen de kou, de wind en de lage temperaturen. Met een dikke jas, handschoenen, een sjaal en een muts. Deze eenvoudige stappen voorkomen uitdroging en beschermen tegen de gure winterse omstandigheden.

2. Hydraterende en beschermde huidverzorging

Raad een huidverzorgingsproduct aan dat de droge of zeer droge huid hydrateert en beschermt. Hiervoor kan je het beste een vetcrème aanraden waarvan het vetpercentage hoog genoeg is, om een beschermend laagje op de huid te leggen, maar de huid niet volledig afdekt. Hierdoor blijft de huid goed gehydrateerd. Raad bijvoorbeeld de Cetomacrogol-vetcrème 50 aan. Deze crème met Vetwijzer 3, zit mooi in het midden en is daarmee ideaal voor de koude, droge wintermaanden.

Vergeet ook het gezicht en handen niet!
Deze zijn toch net iets vaker aan de kou blootgesteld dan de rest van het lichaam. Hierdoor zijn deze ook vaker net wat droger.

Met aandachtige zorg kan de huid zelfs in de winter, gehydrateerd en verzorgd blijven. Raad aan om te experimenteren met verschillende producten omdat de verzorging moet aansluiten en passen bij de behoeften van de huid van de gebruiker. Doe samen met de bezoeker in de apotheek de Product KeuzWijzer, en vind de producten die passen bij de gebruiker.

3. Lauwwarm water

Warm water kan de huid extra uitdroger. Raad dus aan om lauwwarm water te gebruiken tijdens het douchen of baden. Daarnaast kan het ook helpen om minder lang onder de douche te staan. Het water spoelt namelijk de natuurlijke talg laag van de huid af. Deze laag is juist bedoelt om de huid te beschermen en het vochtverlies tegen te gaan. Bij langer baden of douchen, wordt deze laag weggespoeld en blijft er onbeschermde en vaak droge huid achter.

4. Luchtbevochtiger in huis

Binnenruimtes die verwarmd zijn door de verwarming of radiator, kunnen de lucht uitdrogen. Deze drogere lucht kan leiden tot een trekkerig gevoel op de huid. Raad mensen met een droge huid aan dat een luchtbevochtiger in huis kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden, wat gunstig is voor hun huid.

5. Ga naar buiten

Overdag: Overdag is zonbescherming belangrijk, juist ook in de winter. Gebruik het hele jaar door een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Al helemaal wanneer er sneeuw gevallen is. Sneeuw weerkaatst het zonlicht, wat de blootstelling aan UV-stralen vergroot.

Avond: Het wordt sneller donker, waardoor het al vanaf 5 uur als avond aanvoelt. Maar raadt mensen aan dan niet binnen te blijven maar juist naar buiten te gaan. De overgang van koude naar warme temperaturen, zorgt tegelijkertijd ook voor meer doorbloeding in de huid.

gezin in winterkleren, beschermen de huid

Winterhuidverzorging tips op je narrowcasting

Deze winterhuidverzorging tips hebben wij ook als video voor op de narrowcasting schermen. Hierdoor kunnen de bezoekers in de apotheek meteen de handige tips lezen en hun huid optimaal verzorgen. Wil jij deze tips ook op jouw narrowcasting schermen laten draaien? Neem dan contact met ons op!

Bipharma aandacht en advies voor de apotheek!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead