Herfst adviezen

Nieuw seizoen, nieuwe herfst adviezen! In de herfst verandert er veel, meer kou meer regen en vooral ook minder zon. Deze veranderingen hebben gevolgen voor de huid. Het kan er namelijk voorkomen dat de huid er slapper en futlozer uit gaat zien in de herfst. Wij geven hieronder de effecten van de herfst op de huid aan en geven tips die jou helpen bij het geven van het beste herfst adviezen.

Welk effect heeft de herfst op de huid?

Natuurlijk is het heel erg afhankelijk van welk weer we in de herfst hebben, maar doorgaans is dit erg wisselvallig. Daarnaast speelt ook het huidtype van de bezoeker in de apotheek en rol. Om goed vast te stellen welk effect de herfst heeft op de huid. Weet men niet wat het huidtype is? Doe dan altijd eerst de Huidwijzer!

1. Regen
De vele regen die doorgaans in de herfst maanden valt zorgt ervoor dat het natter is buiten. Het is dan ook niet gek wanneer we af en toe in een regenbui terecht komen. De regen zorgt ervoor dat je huid weker wordt. Door het weker worden van de huid voelt deze zachter en soepeler aan. Dit gevoel is echter vaak maar van korte duur. De huid krijgt daarna juist snel een trekkerig gevoel, hetzelfde gevoel dat je huid heeft na het nemen van een douche of bad. Hierna heeft je huid behoefte aan een hydraterende crème.

2. Verminderde zon
In de herfst zijn zowel de zonuren als de zonnekracht minder. Dit heeft als gevolg dat er minder melanine wordt aangemaakt door de huid. Daarnaast is de aanmaak van vitamine D door de huid ook minder. Vitamine D is betrokken bij de groei en verdubbeling van keratinocyten, die voor het grootst gedeelte de epidermis (bovenste huidlaag) opmaken. Dit betekend dan ook dat bij verminderde zon, verminderde vitamine D er de kans bestaat op verminderde groei van de epidermis. Zorg er daarom wel voor dat je de huid goed beschermt tegen invloeden van buitenaf.

3. Minder weerstand
Dit derde punt is in opvolging van het vorige punt over verminderde productie van vitamine D. Want de keratinocyten in onze huid zorgen voor de productie van cytokinen. De cytokines vult de fysieke barrièrefunctie van de huid aan met een chemisch gemedieerde werking. De productie van cytokine is betrokken bij het ontstekingsproces tegen infecties, maar ook bij verschillende huidaandoeningen en overgevoeligheidsreacties. Bij een vermindering van keratinocyten en dus de cytokines in de huid, kan ook de ontstekingsproces verminderen.

De 4 tips voor de herfsthuid!

Tip 1: Zon
Zoals we hierboven al zeiden, worden de aantal zonuren een stuk minder in de herfst. Toch is de zon en vitamine D zo belangrijk voor je huid. Zorg er dan dus ook voor dat je alle laatste zonnestralen meepakt!

Tip 2: Goede huidverzorging
Deze lijkt misschien voor de hand liggend maar bescherm je huid goed en zorg ervoor dat deze gehydrateerd blijft. Kies voor een licht vette crème die snel intrekt en tegelijkertijd een dun beschermend laagje over je huid legt. Wil je een huidverzorgingsproduct van Bipharma, kies er dan een met vetwijzer 2 of vetwijzer 3.

Tip 3: Warme kleding
Door de overgang van het seizoen zijn we niet altijd even goed voorbereid op het koudere weer. Wellicht heb je zelf vaak nog te dunne kleren aan of ga je naar buiten zonder jas, terwijl je lichaam eigenlijk wel al een dikkere jas kan gebruiken. Kleed je dus passend voor dit veranderende herfstseizoen.

Tip 4: Voeding en hydratatie
Deze is misschien wat voor de hand liggend, maar zorg voor een gezond eetpatroon. Een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon zijn goed voor je lichaam en daarmee goed voor je huid. Zorg dus dat je genoeg vitaminen en mineralen binnen krijgt, ook in de herfst.

Cetomacrogolcrème met vaseline: 20% of 50%

Een Cetomacrogolcrème een een basiscrème gebruikt bij een droge huid. Er wordt aan de cetomacrogolcrème vaak vaseline toegevoegd, om de crème net wat vetter te maken. De vaseline legt een beschermend laagje op de huid. Afhankelijk van de hoeveelheid vaseline in de crème, is dit beschermende laagje net wat dikker of dunner. Een crème met 20% vaseline, is minder vet dat een crème met 50% vaseline. Hierdoor is het laagje dat op de huid wordt achtergelaten ook minder dik wanneer men de Cetomacrogolcrème met 20% vaseline gebruikt. Het is afhankelijk van de huid, welk product het beste bij de huid past. Heeft men een droge of zeer droge huid, zal deze meer behoefte kunnen hebben aan meer vet.

Toch geven wij altijd aan, smeer en probeer. Niet elke huid reageert hetzelfde en niet elke persoon heeft de zelfde behoeftes. Kijk dus altijd wat bij de gebruiker past.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead