FTU-wijzer

Gebruik je ook een geneesmiddel voor je huidaandoening, zoals een corticosteroïd? Gebruik dan de FTU wijzer.

De FTU (Finger Top Unit) of ook wel VTE, vingertop eenheid, is een hulpmiddel waarmee je precies kunt afmeten hoeveel product je moet smeren. Te dik smeren geeft kans op ongewenste bijwerkingen. Bij te dun smeren werkt het geneesmiddel misschien onvoldoende. Volg daarom precies het smeeradvies in het schema van de FTU wijzer.

Hoe lees ik de FTU-wijzer?

De FTU of finger top unit, geeft aan dat 1 FTU gelijk is aan een ‘rolletje’ crème of zalf die het vingertopje of bovenste vingerkootje bedekt. In het schema zie je aan de linkerkant verschillende lichaamsdelen en aan de bovenkant verschillende leeftijden. De getallen in het schema geven dus aan hoeveel FTU je moet gebruiken per lichaamsdeel per leeftijdscategorie. Let er altijd op dat je het vingertopje van een volwassen persoon gebruikt. Ook wanneer je de FTU toepast op een andere leeftijdscategorie, komt 1 FTU overeen met het vingertopje van een volwassen persoon.

Hier zijn een aantal voorbeelden:

Je bent een volwassen persoon en wilt je been en voet insmeren met een crème of zalf. Dan smeert je 8 FTU. Dus 8 keer een rolletje crème of zalf op je vingertopje dat je gebruikt op de plekken waar het van toepassing is.

Je hebt een kind van 4 dat ingesmeerd moet worden op de romp, dan gebruik je hiervoor 3 FTU. Dus 3 keer een rolletje crème of zalf op je vingertopje.

Wil je jezelf testen?

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead