voorlichting is autonomie

Behandeling met indifferente middelen, ook wel basiszalf of -crème genoemd, is noodzakelijk voor iedereen met eczeem of psoriasis. Indifferente middelen versterken de huid barrière, verhogen het vochtgehalte van de huid en verminderen jeuk en irritatie. Toch merkt maar ongeveer de helft van de mensen met eczeem op, een indifferent middel voorgeschreven te hebben gekregen. Daarnaast geeft 64% van patiënten met constitutioneel eczeem en 38% van patiënten met psoriasis aan informatie te hebben gekregen over de noodzaak van het smeren van indifferente middelen.

Een zorgverlener zou jou als patiënt een betere begeleiding moeten bieden. Want door een juiste begeleiding en voorlichting kan jouw zelfmanagement worden vergroot en ben jij beter toegerust om samen met je zorgverlener te beslissen over de behandeling. Hierdoor kan jouw therapietrouw, de acceptatie van de huidaandoening en de tevredenheid toenemen. Dit komt uiteindelijk de effectiviteit van de behandeling ten goede en kan je smeermoeheid voorkomen die kan ontstaan door verkeerd gebruik van middelen.

Voorlichting is autonomie

Zoals al aangegeven, is een goede begeleiding maar ook voorlichting van belang voor jouw om goed met je huidaandoening om te gaan. Deze voorlichting hoeft niet alleen bij jouw zorgverlener te liggen. Zorg er ook zelf voor dat je de juiste informatie hebt alvorens je jouw huidaandoening bespreekt met je arts of apotheker.

Met onderstaande samenwerkingen, benadrukken we de verschillende perspectieven die jou van informatie kunnen voorzien, maar ook kunnen ondersteunen. Door meer te weten te komen over verhalen en ervaring van lotgenoten en door te zien dat er organisaties zijn die zich voor jou inzetten om de zorg continue te verbeteren.

KIJKsluiter indifferente middelen

Samen met stichting KIJKsluiter hebben wij de handen in een geslagen om de KIJKsluiter over indifferente middelen, ofwel basis crèmes en zalven te maken. De KIJKsluiter is een bijsluiters in video vorm, waarin alle relevante en onafhankelijke informatie voor de patiënt op een duidelijke en eenvoudige wordt uitgelegd. Dit maakt het een stuk toegankelijker voor de patiënt, maar ook voor jouw als zorgverlener omdat je de KIJKsluiter snel met de patiënt kan delen.

Huidfonds

Het Nationaal Huidfonds zet zich in om huidaandoeningen te voorkomen en het leven van mensen met een huidaandoening te verbeteren. Patiënten kunnen op huidfonds.nl dan ook voorlichting vinden over verschillende huidaandoeningen, behandelingen maar ook over hoe het Nationaal Huidfonds zich voortdurend hard maakt voor zorgverbeteringen en onderzoek naar huidaandoeningen. Ook vormt het Nationaal Huidfonds een plek waar de acceptatie van de huidaandoening, de huid die ‘anders’ is, tot zijn recht komt. Zo weet een patiënt, dat ze er niet alleen voor staan en bij het Nationaal Huidfonds terecht kunnen voor steun, verhalen van mensen in soortgelijke situaties.

IN DE HUID VAN

Op indehuidvan, leven met atopisch eczeem, kunnen patiënten met eczeem nog meer te weten komen over hun aandoening. Maar vooral interessante blogs lezen of podcast luiteren, over hoe het is om te leven met atopisch eczeem. Vele andere mensen die te maken krijgen met eczeem vertellen hoe zij dit ervaren, en ermee omgaan.

BiujsluiterPlus

De KIJKsluiters over indifferente middelen zijn ook terug te vinden bij alle Bipharma producten op BijsluiterPlus.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead