Droge huid in de overgang

Tijdens de overgang (menopauze) ervaren veel vrouwen hormonale veranderingen die ook van invloed kunnen zijn op hun huid. Een veelvoorkomend symptoom bij vrouwen tijdens de menopauze is een droge huid. Dit wordt deels veroorzaakt door een afname van het vrouwelijke hormoon oestrogeen door de eierstokken. Oestrogeen heeft een belangrijke rol bij meerder processen. Zo heeft oestrogeen invloed op de productie van collageen. Collageen zorgt er onder andere voor dat de elasticiteit van de huid wordt behouden. Wanneer collageen afneemt kan dit leiden tot een droge huid die gevoeliger wordt. Daarnaast kan een afname van oestrogeen de productie van talg verminderen. Talg beïnvloedt de huid barrière en wanneer dit in mindere mate aanwezig is, kan dit ervoor zorgen dat de huid in de overgang droger wordt of droger aanvoelt. Ook speelt oestrogeen een rol in het vasthouden van vocht in de huid.

Tijdens de menstruatiecyclus fluctueren de niveaus van oestrogeen en progesteron, wat invloed kan hebben op de huidconditie. In de menopauze neemt de productie van deze hormonen af, wat kan leiden tot veranderingen in de huid, zoals droogheid, verlies van elasticiteit en een dunnere huid.

Wat te doen bij droge huid in de overgang

Wanneer je last hebt van een droge huid in de overgang, gebruik dan ook een huidverzorgend product dat geschikt is voor een droge huid. Hierbij werken cremes met een hydraterende werking het beste. Deze brengen namelijk vocht in de huid en herstellen de vocht-vet blans waardoor de natuurlijk huidbarriere weer tot stand wordt gebracht. Bij Bipharma hebben wij verschillende huidverzorgende producten die geschikt zijn voor een droge huid. Zo is er altijd eentje bij die het beste past bij jouw huid. Gebruik bij een droge huid een Bipharma product met een vetwijzer 2 of 3 zoals cetomacrogolvetcreme 20 of vaseline-cetomacrogolcreme. Bekijk hieronder alle Bipharma producten voor een droge huid. Het is wel belangrijk om te onthouden dat elk individu anders kan reageren op huidverzorgingsproducten en dat het vinden van het juiste product voor jou kan vereisen dat je een beetje moet experimenteren. Probeer zo nodig verschillende producten uit, om er echt goed achter te komen, wat voor jou werkt.  

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead