dag van de therapietrouw

Het is vandaag dag van de therapietrouw een moment waarop we stil staan bij het belang van therapietrouw.

Therapietrouw verwijst naar de mate waarin een patiënt zijn of haar medische behandeling volgt zoals voorgeschreven door een zorgverlener. Therapietrouw is van cruciaal belang om de effectiviteit van de medische behandeling te waarborgen en om de gezondheidstoestand te verbeteren. Bij Bipharma vinden we het stimuleren van de juiste behandeling en therapietrouw bij mensen met een huidaandoening erg belangrijk. Een hele belangrijke reden voor therapietrouw is de behandeleffectiviteit. Wanneer je een voorgeschreven behandeling niet volgt, kan de effectiviteit van de therapie aanzienlijk verminderen, wat kan leiden tot verergering van symptomen, heropnames in het ziekenhuis en mogelijke complicaties. Daarnaast zijn dus ook de controle van de aandoening, verbeterde kwaliteit van leven en vertrouwen in de behandeling, belangrijk voor de mate van therapietrouwheid.

Het is belangrijk op te merken dat therapietrouw soms kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de complexiteit van het behandelingsregime, bijwerkingen van medicijnen, gebrek aan begrip van de instructies of zelfs gewoon vergeten. Daarom is het belangrijk dat je als patiënt vragen stelt aan je zorgverlener wanneer je een diagnose en behandeling niet (volledig) begrijpt. De zorgverlener kan jouw vervolgens beter uitleg geven en eventueel voorzien van educatieve materialen om de belemmeringen voor therapietrouw te verlagen en de beste resultaten te bereiken.

THERAPIETROUW BIJ KINDEREN

Leren smeren met SMEER BEER. Met de campagne SMEER BEER helpen wij kinderen bij het leren smeren van hun voorgeschreven behandeling bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het dagelijks smeren is voor kinderen vaak lastig en vervelend. Het moment en manier van smeren is belangrijk om het voor kinderen wat leuker en aangenamer te maken. Met SMEER BEER wordt dit smeer moment meteen een stuk leuker. Doordat ze met de SMEER BEER kunnen meezingen en dansen en elke dag een sticker mogen plakken. Zo doen ze dit graag elke dag weer, totdat hun voorgeschreven therapietermijn behaald is. Zo stimuleren wij de therapietrouw bij kinderen.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead