5 tips voor winterhuidverzorging

Bekijk hier de 5 tips voor winterhuidverzorging

Winterhuidverzorging is nu in december, de tijd van de vrieskou, verlaagde weerstand en een droge huid, van groot belang. Koud weer, verwarmde binnenruimtes en daarmee lage luchtvochtigheid, kunnen de huid uitdrogen. Dit komt doordat een lage luchtvochtigheid en koude temperatuur, ook voor een verminderde talgproductie zorgen. Talg op de huid, zorgt voor een beschermend laagje op de huid. Wanneer de talgproductie vermindert, neemt ook dit beschermde laagje af. Hierdoor is de huid dan minder goed in staat om water vast te houden waardoor deze uitdroogt. Het is dus tijd om aandacht te besteden aan de winterhuidverzorging. Ontdek hieronder alle 6 tips over hoe jij je huid ook in de winter goed kan verzorgen.

1. Beschermende kleding

Deze lijkt misschien logisch, maar daardoor niet minder onbelangrijk. Als je naar buiten gaat, draag dan altijd warme kleding die de huid beschermt tegen de kou, de wind en de lage temperaturen. Met een dikke jas, handschoenen, een sjaal en een muts. Deze eenvoudige stappen voorkomen uitdroging en beschermen tegen de gure winterse omstandigheden.

2. Hydraterende en beschermde huidverzorging

Gebruik een huidverzorgingsproduct dat de droge of zeer droge huid hydrateert en beschermt. Hiervoor kan je het beste een vetcrème gebruiken waarvan het vetpercentage hoog genoeg is, om een beschermend laagje op de huid te leggen, maar de huid niet volledig afdekt. Hierdoor blijft de huid goed gehydrateerd. Bijvoorbeeld de Cetomacrogol-vetcrème 50. Deze crème met Vetwijzer 3, zit mooi in het midden en is daarmee ideaal voor de koude, droge wintermaanden.

Vergeet ook het gezicht en handen niet!
Deze zijn toch net iets vaker aan de kou blootgesteld dan de rest van het lichaam. Hierdoor zijn deze ook vaker net wat droger.

Met aandachtige zorg kan de huid zelfs in de winter, gehydrateerd en verzorgd blijven. Experimenteer met verschillende producten zodat je er een vindt die aansluit en past bij de behoeften van jouw huid. Doe de Product KeuzeWijzer en vind de producten die passen bij de behoefte van jouw huid.

3. Lauwwarm water

Warm water kan de huid extra uitdroger. Gebruik lauwwarm water tijdens het douchen of baden. Daarnaast kan het ook helpen om minder lang onder de douche te staan. Het water spoelt namelijk de natuurlijke talg laag van de huid af. Deze laag is juist bedoelt om de huid te beschermen en het vochtverlies tegen te gaan. Bij langer baden of douchen, wordt deze laag weggespoeld en blijft er onbeschermde en vaak droge huid achter.

4. Luchtbevochtiger in huis

Binnenruimtes die verwarmd zijn door de verwarming of radiator, kunnen de lucht uitdrogen. Deze drogere lucht kan leiden tot een trekkerig gevoel op de huid. Heb jij een droge huid? Dan kan een luchtbevochtiger in huis helpen de luchtvochtigheid op peil te houden, wat gunstig is voor je huid.

5. Ga naar buiten

Overdag: Overdag is zonbescherming belangrijk, juist ook in de winter. Gebruik het hele jaar door een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Al helemaal wanneer er sneeuw gevallen is. Sneeuw weerkaatst het zonlicht, wat de blootstelling aan UV-stralen vergroot.

Avond: Het wordt sneller donker, waardoor het al vanaf 5 uur als avond aanvoelt. Maar blijf niet binnen, maar ga juist naar buiten. De overgang van koude naar warme temperaturen, zorgt tegelijkertijd ook voor meer doorbloeding in de huid. Uiteraard moet je niet te lang (onbeschermt) in de koude temperaturen blijven.

gezin in winterkleren, beschermen de huid

Bipharma heeft aandacht voor de huid!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead