Warehousing

Wilt u uw logistieke uitbesteden? In de zakelijke diensteverlener richten wij ons als logistieke operator onder andere op het verzorgen van het logistieke proces voor bedrijven die dit willen uitbesteden. Bipharma treedt in dat geval op als tussenpersoon. We organiseren de opslag in ons pharma wharehouse en het transport van uw (farmaceutische) goederen, naast de orderverwerking, facturering en het debiteurenbeheer. Het totaal van deze dienstverlening noemen wij 3PL+ van Bipharma.

Bij Third Party Logistics (3PL) worden standaard de transportactiviteiten en opslagfaciliteiten georganiseerd. Naast het voorbereiden van bestellingen, cross-docking, voorraadbeheer en in sommige gevallen retour logistiek. De productorders en facturatie blijven normaliter in het beheer van de opdrachtgever. Bij Bipharma kunnen wij ook dit voor u verzorgen. Vandaar de ‘plus’ in onze dienstverlening.

Hoge kwalitatieve standaard

Voor de opslag van uw (farmaceutische) producten beschikken wij over een eigen pharma warehouse. Ons kwaliteitssysteem vereist distributie volgens GDP. Bij ons draait alles om de inhoudelijke kwaliteit; speciale aandacht voor het product vanaf het moment van productie, het gevalideerde (koel)transport tot het product bij de klant staat.

Ons pharma warehouse is speciaal ontworpen om onze eigen Bipharma producten op te slaan. De overcapaciteit wordt gebruikt voor onze 3PL+ dienstverlening. Ons pharma wharehouse is volledig geoutilleerd voor deze dienstverlening. Uiteraard beschikken wij over een geavanceerd beveiligingssystemen, Dyzel temperatuurmonitoring systeem en een ERP systeem. Dit laatste systeem geeft altijd up to date informatie over de voorraad, de hoeveelheid en locatie, status van de orders, informatie over transport en verzending et cetera. Als klant krijgt u een eigen administratie (‘Chinese walls’) binnen ons ERP systeem, zodat verwisselingen worden uitgesloten en we geautomatiseerde overzichten m.b.t. voorraad, verkopen, enz. kunnen uitwisselen.

Kwaliteit
Reachtruck in warehouse

Warehouse versus groothandel

In de logistieke dienstverlening wordt vaak gesproken over warehousing. Dit omvat het opslaan van goederen om later te distribueren. Een warehouse is niet hetzelfde als een distributiecentrum, al worden de termen vaak door elkaar gebruikt. Een warehouse is feitelijk alleen de opslagruimte, terwijl een distributiecentrum zich naast opslag en transport ook bezighoudt met orderpicking en orderverwerking.

Kiest u voor Bipharma als uw 3PL partner dan maken wij gebruik van ons pharma warehouse voor de opslag van uw (farmaceutische) producten. Daarnaast verzorgen wij voor u  de inslag en vrijgifte voor distributie (GDP), orderontvangst en -invoer, order picking en verzending, facturering en debiteurenbeheer. Voor het transport werken wij samen met een ruim netwerk aan logistieke dienstverleners. Onze 3PL+ dienstverlening is vooral geschikt voor (startende en) middelgrote bedrijven.

Waarom warehousing?

U kiest als (startende of) middelgrote ondernemer in de farma voor warehousing als u zelf niet over een opslagruimte of magazijn beschikt. Dit kan een bewuste keuze zijn, omdat u zo niet zelf hoeft te investeren in personeel en een goed geoutilleerde locatie. Op- en overslag van goederen, voorraadbeheer, orderpicking en transport worden uit handen genomen. Dus warehousing betekent ook een stuk gemak voor u als klant. Hiermee heeft u de tijd en focus om u te concentreren op de kernactiviteiten uw bedrijf.

Warehouse Bipharma
© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead