Denkt u erover na om uw logistiek uit te besteden. Zodat er volledige focus komt op productontwikkeling, assortimentsbeheer, marketing en sales van uw farmaceutische portfolio? Laat de logistieke werkzaamheden aan ons over. Bij Bipharma draait alles om de inhoudelijke kwaliteit; speciale aandacht voor uw product vanaf het moment van productie, het gevalideerde (koel)transport tot en met de nazorg wanneer het product bij uw klant staat. Ons kwaliteitssysteem vereist distributie volgens Good Distribution Practice (GDP).

Bij Thirth Party Logistics (3PL) gaat het over een externe (derde) partij die de logistiek voor uw onderneming uitvoert. U houdt als ondernemer zelf toezicht op de supply chain. Bipharma als uw 3PL partner neemt het beheer van opslag, order picking, transport en andere diensten uit handen. Voor het transport werken wij samen met een ruim netwerk aan logistieke dienstverleners. Het inschakelen van 3PL is vooral prettig voor startende tot middelgrote bedrijven. Wij treden voor u op als tussenpersoon richting uw klanten. Hierbij organiseren we niet alleen de opslag en het transport van (farmaceutische) goederen, ook de facturering behoort tot de mogelijkheden.

3PL+ van Bipharma

Wanneer u Bipharma kiest als partner voor 3PL dan spreken wij samen af welke logistieke functies we van u overnemen. Is dit het verwerken van de binnenkomende vracht, het afhandelen van douaneformaliteiten, warehousing en distributie? Of ook facturering, debiteurenbeheer en het afhandelen van de retourlogistiek. Dit laatste is de ‘plus’ van onze dienstverlening!

• Opslag (ambient, koel en Opiumwet
• Inslag en vrijgifte voor distributie (GPD)
• Orderontvangst en -invoer
• Order picking en verzending
• Facturering
• Debiteurenbeheer

Voordelen van Bipharma

Voordelen 3PL+ van Bipharma

Samenwerken met Bipharma levert u als farmaceutisch ondernemer de nodige voordelen op. Wij verzorgen de logistiek. De tijd die u hiermee bespaart brengt focus op de core van uw bussiness, het vermarkten van (farmaceutische) producten. Wij zorgen voor een hogere klanttevredenheid, dankzij ons distributienetwerken die altijd een snelle verzending kan aanbieden. En u bespaart op termijn aan het onderhouden van een arbeidsintensief logistiek apparaat.

  • Tijdsbesparing: door logistiekbeheer uit te besteden
  • Geldbesparing: besparing in middelen als vrachtwagens en opslagfaciliteiten
  • Expansie: niet zelf investeren in buitenlandse infrastructuur of kennis hiervan
  • Flexibiliteit: makkelijk op- en afschalen indien de markt dit vraagt

Thirth Party Logistics versus Fourth Party Logistics

Naast aanbieders van 3PL bestaan er ook 4PL bedrijven. Bij Fourth Party Logistic (4PL) gaat het om een partij die voor u een grote rol binnen de supply chain speelt. Een 4PL partner zorgt voor de organisatie en het beheer van de supply chain via een externe dienstverlener. De keuze tussen 3PL en 4PL is er een die alleen u kunt maken. Met een 3PL partner weet u wie de opslag en transport verzorgt. De lijnen zijn direct en kort. Een 4PL partner is zoals gezegd een tussenpersoon. Maar deze tussenpersoon verzorgt wel de hele supply chain. Terwijl 3PL zich tot de logistiek beperkt. Vaak wordt middelgrote tot grote ondernemingen 4PL aanbevolen. Bipharma richt zich daarom met haar activiteiten op bedrijven met een kleinere tot middelgrote omvang. En dankzij onze GDP certificering zijn wij interessant voor u als farmaceutische ondernemer.

Bij Third Party Logistics worden standaard de transportactiviteiten en opslagfaciliteiten georganiseerd. Naast het voorbereiden van bestellingen, cross-docking, voorraadbeheer en in sommige gevallen retour logistiek. De productorders en facturatie blijven normaliter wel in het beheer van u als opdrachtgever. Bij Bipharma kunnen wij ook dit voor u verzorgen. Vandaar de ‘plus’ in onze dienstverlening: 3PL+ van Bipharma.

3pl vs 4pl
warehousing voor 3pl

Uw logistiek uitbesteden met Party Logistics

Party Logistics (PL) staat voor het uitbesteden van logistiek. Vaak wordt aan PL nog een cijfers gekoppeld. Hoe hoger het cijfer hoe hoger het niveau van uitbesteding. Met 1PL besteedt een ondernemer zijn logistiek niet uit. Het eindproduct wordt rechtsreeks aan de eindklant geleverd. Met 5PL verzorgt een partner ook wel logistieke operator genoemd de volledige supplychain voor een ondernemers.

Second Party Logistics is vaak de eerste stap naar het uitbesteden van logistieke taken. Bedrijven die 2PL diensten aanbieden zijn naast het transport ook verantwoordelijk voor de opslag van goederen. Meestal vinden deze diensten binnen het eigen land plaats.

Third Party Logistics bestaat uit het uitbesteden van een groot deel of zelfs het gehele logistieke proces van een bedrijf. Transportactiviteiten en opslagfaciliteiten worden georganiseerd. Maar ook het voorbereiden van bestellingen, cross-docking, voorraadbeheer en retour logistiek valt onder de dienst verlening. De productorders en facturatie blijven normaliter wel in het beheer van de opdrachtgever. Bij Bipharma kunnen wij ook dit voor u verzorgen. Vandaar de ‘plus’ in onze dienstverlening.

Fourth Party Logistics levert ook diensten op het gebied van supply chain management zoals consulting, planning, management of warehousing. Een 4PL partner voert geen fysieke transport- of warehouse activiteiten uit, die worden uitbesteed aan een 3PL operator. Een 4PL operator beheert dus de volledige supply chain van de opdrachtgever en heeft daarbij ook het initiatief tot het ontwerp en optimaliseren van de supply chain.

Fifth Party Logistics is nog redelijk nieuw. 5PL combineert de uitvoer van de transport- en logistieke diensten van de 3PL aanbieder met de supply chain optimalisatie van de 4PL aanbieder. De 5PL operator gaat hierin een stap verder en beheert een heel netwerk aan supplychains. 5PL zien we vooral in de E-business.

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead