Koelzalf 500g

Droge huid
Vetwijzer 4

Bipharma Koelzalf verzacht en beschermt

Koelzalf is een goed smeerbare crème die de huid verzacht en de vochtbalans herstelt. Je kan de Koelzalf gebruiken op een droge of zeer droge huid en is geschikt voor iedereen, jong en oud. Ook vermindert de zalf de gevolgen van een schrale huid. In de Koelzalf zit water dat tijdens de verdamping ervan op de huid een licht verkoelend effect geeft. Vandaar de naam ‘Koelzalf’.

Het gebruik van Koelzalf is eenvoudig. Breng een ruime hoeveelheid crème aan op de schone, afgedroogde huid en wrijf zachtjes in tot het volledig is uitgesmeerd. Gebruik de crème 2 keer per dag maar vaker afhankelijk van de behoeften van de huid.

De Koelzalf kan uitstekend worden gebruikt als huid verzorgend product, naast een geneesmiddel bij droge huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Het is wel zo dat er bij een huidaandoening ook vaak sprake kan zijn voor een overgevoeligheid voor parfum of andere toegevoegde stoffen. De Koelzalf bevat onder andere rozenolie, wanneer er dus een overgevoeligheid bestaat voor deze stof, gebruik de Koelzalf dan niet. In plaatst daarvan kan je de Koelzalf zonder rozenolie gebruiken. Heb je geen overgevoeligheid voor rozenolie, maar wel voor wolvet, dan kan je de Koelzalf wel gebruiken! Koelzalf bevat namelijk geen wolvet of welvetalcoholen, wat de koelzalf een uitstekend product maakt voor mensen met een wolvetallergie of een overgevoeligheid voor wolvet.

De Koelzalf heeft vetwijzer 4 en bevat daardoor tussen 70% en 90% vet.

Koelzalf, wat is het eigenlijk?

Koelzalf bestaat uit een aantal belangrijke ingrediënten, Bijenwas (Cera Alba), Pindaolie (arachis hypogaea oil) en rozenolie. Bijenwas is een natuurlijke wasachtige stof die wordt geproduceerd door bijen. Het heeft een unieke samenstelling die bestaat uit een mengsel van vetten, esters en andere verbindingen. Het bevat voornamelijk lange-keten esters van vetzuren en vetalcoholen. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en helpt bij het stabiliseren van emulsies, het verbetert de van de textuur van de zalf. Het vormt een beschermende laag op de huid. Bijenwas kan ook een beschermend effect hebben op de huid door het vocht vast te houden en te voorkomen dat het verdampt. arachis hypogaea oil is een plantaardige olie die wordt geperst uit de zaden van de pindaplant. Pindaolie wordt in zalf en crème gebruikt vanwege zijn vocht inbrengende eigenschappen en het vermogen om gemakkelijk door de huid te worden opgenomen. Rozenolie wordt vaak toegevoegd aan crèmes of zalf vanwege de hydraterende, kalmerende en verzachtende eigenschappen op de huid.

Kijk voor een volledige gebruiksaanwijzing op Bijsluiterplus.

 

 

Arachis hypogaea oil, aqua, cera alba, glyceryl oleate, rosae aetheroleum, geraniol, citronellol.

Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 25°C, niet in de vriezer.

Bipharma ‘gaat voor de inhoud’

Met de keuze voor het Bipharma assortiment indifferente crèmes en zalven hebt u een hoogwaardig huidverzorgingsproduct in handen. De Koelzalf wordt geproduceerd met ingrediënten die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van onze gecertificeerde leveranciers. Bipharma bewaakt het handhaven van deze normen aan de hand van analyses en het regelmatig uitvoeren van audits bij de leveranciers.

Deze uitvoering van de koelzalf  is een 500 gram pot

What’s in a name: Koelzalf

Aan de hand van de naam van het product kan je doorgaans opmaken of je te maken hebt met een crème of zalf. Als voorbeeld, cetomacrogolcrème is zoals de naam al zegt een crème en cetomacrogolzalf is dan logischerwijs een zalf. Echter kan een naam ook misleidend zijn, zoals in het geval van de koelzalf. Een koelzalf zou volgens de naam overduidelijk een zalf moeten zijn alleen volgens de samenstelling is dit product helemaal geen zalf maar een crème. Dit komt doordat de koelzalf water bevat en zodra er water in het product zit, is het een crème en geen zalf.

Lees hier alles over het Verschil tussen crème en zalf

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead