Geneesmiddelen

Bij Bipharma hebben we een aantal geregistreerde geneesmiddelen, met de focus op de huid!
Bekijk hieronder alle informatie over onze geneesmiddelen of ga naar de product pagina.

Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g

Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème 

Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème (v/h Ibaril) is een corticosteroïd in een water/olie basis, waardoor een brede toepassing bij veel huidtypen mogelijk is. Corticosteroïden onderdrukken de ontstekingsreactie en de symptomen van verschillende, vaak met jeuk gepaard gaande aandoeningen, zonder echter de aandoening zelf te genezen. Desoximetason Bipharma behoort tot klasse 3, de groep matig sterk tot sterk werkzame middelen en wordt toegepast bij bepaalde oppervlakkige, niet door micro-organismen veroorzaakte huidaandoeningen, zoals psoriasis vulgaris, lichen ruber, lichen sclerosis et atrophicus, granuloma annulare, pustulosus palmaris et plantaris (ziekte van Andrews-Barber).

Loprox Ciclopiroxolamine

Loprox is een antischimmelmiddel voor de huid dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties op de huid. Het actieve bestanddeel in Loprox is ciclopiroxolamine.  
Loprox wordt voorgeschreven voor de behandeling van een groot aantal ziekteverwekkende schimmels en gisten. De crème, wordt rechtstreeks op de geïnfecteerde huid aangebracht. 

Loprox, hydrofiele crème 10mg/g Bipharma

Allergie

In de dermatologie worden verschillende huidtesten gebruikt om contactallergie te diagnosticeren. Contactallergie is een allergische huidreactie die wordt veroorzaakt door blootstelling aan lichaamsvreemde stoffen. Een veelgebruikte huidtest is de “plakproef” of “patchtest”. Bij deze test worden kleine hoeveelheden allergenen op de huid aangebracht met behulp van pleisters, waarna de reactie wordt geëvalueerd. Meer informatie over contactallergie en patchtesten vindt je op NVDV.

TRUE TEST 36 Bipharma

TRUE TEST 36

TRUE TEST 36 is een gestandaardiseerde, kant-en-klare patchtest en bestaat uit drie testpleisters, met daarop de meest voorkomende allergenen/allergeenmengsels, die op de rug worden aangebracht. Deze stoffen kunnen een bestanddeel zijn van parfum of aftershave, zalf of crème, rubber handschoenen, industriële chemicaliën, etc. TRUE TEST 36 is geregistreerd als geneesmiddel.
TRUE TEST 36 toont aan of er sprake is van een allergie voor een of meer van de teststoffen.

Finn Chambers

Finn Chambers is een serie testpleisters en kamers voor het uitvoeren van patchtesten bij contactallergie. Finn Chambers is een medisch hulpmiddel.

Finn Chambers Bipharma

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead