Gezicht

Veel mensen hebben last van een droge huid in het gezicht. Toch bevat het gezicht een hoge concentratie talgklieren. Talg zorgt voor een olieachtig laagje op de huid. Deze zorgt ervoor dat er minder vocht uit de huid verdampt. Hierdoor blijft de huid beter beschermt en gehydrateerd. Ondanks dat het gezicht veel talgklieren bevat die ervoor zorgen dat de gezichtshuid gehydrateerd blijft, kan er toch een droge huid bij het gezicht ontstaan. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Overmatig wassen van het gezicht: Vaak wassen we ons gezicht vaker dan de rest van ons lichaam. Het te vaak wassen van je gezicht kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, waardoor de huid uitdroogt.
  • Blootstelling aan de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid uitdrogen en beschadigen. UV-straling van de zon kan de natuurlijke vochtbalans van de huid verstoren. Zeker het gezicht is altijd blootgesteld aan de zon en niet bedekt zoals andere delen van het lichaam. Gebruik daarom voor je gezicht altijd een UV-beschermende factor.
  • Gezichtsproducten: Sommige gezichtsproducten, zoals bepaalde toners, serums, make-up etc. kunnen de gezichtshuid uitdrogen als ze agressieve ingrediënten bevatten.

Wat te doen tegen een droge gezichtshuid?

Wanneer je last hebt van een droge huid gezicht, gebruik dan ook een huidverzorgend product dat geschikt is voor een droge huid. Hierbij werken cremes met een hydraterende werking het beste. Deze brengen namelijk vocht in de huid en herstellen de vocht-vet blans waardoor de natuurlijk huidbarriere weer tot stand wordt gebracht. Bij Bipharma hebben wij verschillende huidverzorgende producten die geschikt zijn voor een droge gezichtshuid. Zo is er altijd eentje bij die het beste past bij jouw huid. Gebruik bij een droge gezichtshuid een Bipharma product met een vetwijzer 2.

Heb jij naast droge huid in het gezicht ook last van schilfers in het gezicht? Dan kan specifiek op plekken waar de schilfering ontstaat ook een vetter product gebruiken. De simplex basiszalf heeft een hoog vetgehalte en kan specifiek op de schilferige of droge gezichtshuid rondom de ogen en wenkbrauwen worden gebruikt.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat elk individu anders kan reageren op huidverzorgingsproducten en dat het vinden van het juiste product voor jou kan vereisen dat je een beetje moet experimenteren. Probeer zo nodig verschillende producten uit, om er echt goed achter te komen, wat voor jou werkt.

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead