Droge huid Benen

Heb je last van een droge huid op uw benen? U bent niet de enige! Veel mensen hebben last van droge benen. Soms lijkt het zelfs zo dat de benen droger zijn dan de rest van het lichaam. Dat zou best wel kunnen kloppen! Hieronder zijn een aantal redenen waarom de huid op de benen droger is dan andere delen van het lichaam.

  1. Minder talgklieren: De huid op de benen heeft minder talgklieren dan andere delen van het lichaam, zoals het gezicht, de rug en de borst. Talg is een olieachtige substantie die door de talgklieren wordt geproduceerd en helpt om de huid gehydrateerd te houden.
  2. Dikkere huid: De huid op de benen is over het algemeen dikker dan de huid op andere delen van het lichaam. Dit betekent dat er meer lagen zijn die uitdroging kunnen veroorzaken.
  3. Wrijving: De huid op de benen wordt vaak langdurig blootgesteld aan wrijving van kleding. Hierdoor worden de natuurlijke oliën van de huid verwijderd.

Alle bovenstaande redenen kan de droge huid benen ontstaan.

Wat te doen tegen droge benen? Wij hebben 7 tips!

Heb je last van droge benen en weet je niet wat je eraan kunt doen? Gelukkig heeft Bipharma 7 tips om droge huid op benen te voorkomen:

Tip 1. Vermijd hete en lange douches: Te heet water en langdurig douchen kan de natuurlijke oliën van je huid verwijderen, waardoor je huid uitdroogt. Kies voor kortere en lauwere douches om de huid gehydrateerd te houden.

Tip 2. Gebruik milde reinigingsproducten: Vermijd agressieve zeep en reinigingsmiddelen, omdat deze de natuurlijke oliën van je huid kunnen verwijderen. Kies in plaats daarvan voor milde producten die speciaal zijn ontworpen voor de droge huid.

Tip 3. Scrub de huid niet te vaak: Hoewel scrubben je huid kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en er gladder uit kan laten zien, kan te vaak scrubben je huid beschadigen en uitdrogen.  

Tip 4. Gebruik passende crème: Breng na het douchen of baden een crème of zalf aan op uw benen, die geschikt id voor de droge huid.

Tip 5. Vermijd strakke kleding: Strakke kleding kan je huid irriteren en wrijving veroorzaken, waardoor je huid kan uitdrogen. Draag in plaats daarvan kleding die losjes zit en gemaakt is van zachte, ademende stoffen.

Tip 6. Drink voldoende water: Het is inmiddels bekand dat onze hydratatie en voeding invloed hebben op de conditie van de huid. Drink voldoende water, dit is essentieel om je huid gehydrateerd te houden. Drink dagelijks minimaal 8 glazen water om uitdroging van je huid te voorkomen.

Tip 7. Gebruik een luchtbevochtiger: Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid in huis verhogen, waardoor je huid minder snel uitdroogt. Zet een luchtbevochtiger in de kamer waar je het meest verblijft, vooral tijdens de koude wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid lager is.

 Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je droge benen voorkomen en uw huid gezond en gehydrateerd houden.

Droge benen bij ouderen

Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn vermogen om vocht vast te houden, waardoor de huid droger wordt en je droge benen krijgt. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de droge benenen bij ouderen, zoals:

  • Afname van talgproductie: De talgproductie neemt af naarmate we ouder worden, wat betekent dat er minder olie is om de huid te hydrateren en te beschermen.
  • Verminderde capaciteit om vocht vast te houden: Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn vermogen om vocht vast te houden, wat leidt tot droogheid en ruwheid.
  • Blootstelling aan omgevingsfactoren: Langdurige blootstelling aan de zon, wind en koude lucht kan leiden tot uitdroging en beschadiging van de huid, vooral bij oudere personen, omdat de huid minder goed in staat is om zichzelf te beschermen.
  • Medicatie: Sommige medicijnen, zoals diuretica, kunnen leiden tot uitdroging van de huid.
  • Veranderingen in hormonen: Veranderingen in hormonen, vooral bij vrouwen tijdens de menopauze, kunnen leiden tot veranderingen in de huid en uitdroging.

Om de droge benen bij ouderen gezond en gehydrateerd te houden, is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te behouden die bestaat uit regelmatige hydratatie met passende crèmes, het vermijden van langdurige blootstelling aan de zon en andere omgevingsfactoren.

Droge huid op benen verzorgen

Gelukkig kan je de droge huid op benen makkelijk verzorgen met indifferente middelen. Bijna alle Bipharma producten met vetwijzer 2 of 3 zijn geschikt voor de droge huid op de benen. Smeer de droge benen minimaal 2 keer per dag in met het huidverzorging product en naar behoefte vaker.

Bekijk hieronder alle producten de geschikt zijn voor droge huid op benen.

Mannen en vrouwen benen

Droge benen vrouw vs. Droge benen man

Over het algemeen zijn de oorzaken en symptomen van droge benen bij mannen hetzelfde als droge benen bij vrouwen. De belangrijkste factoren die bijdragen aan droge benen, zoals koude temperaturen, warme douches of baden, blootstelling aan de zon en genetische aanleg, zijn niet afhankelijk van het geslacht.

Toch zijn er een paar verschillen tussen mannen en vrouwen die ervoor kunnen zorgen dat droge benen bij vrouwen net wat frequenter voorkomen dan droge benen bij mannen.

Haar groei: Iedereen heeft natuurlijke haargroei op benen. Het is wel zo, dat mannen minder vaak hun benen scheren ten opzichte van vrouwen. Haar heeft een beschermende functie voor de huid. De haren op de benen kunnen fungeren als een beschermende laag die voorkomt dat vocht in de huid verdampt. Hierdoor wordt de kans op uitdroging van de huid verminderd, vooral in drogere omstandigheden. Doordat vrouwen vaker hun benen scheren dan mannen, zullen vrouwen ook net iets vaker last kunnen hebben van droge huid op benen dan mannen.

Hormonale verandering: Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met hormonale veranderingen. Toch zijn de schommelingen bij vrouwen vaak groter zeker naarmate vrouwen ouder worden. Vrouwelijke hormonen hebben een invloed op de veroudering en hydratatie van de huid. Wanneer deze hormonen afnemen, zal het effect op de huid ook afnemen. Hierdoor ontstaat droge benen bij vrouwen sneller dan bij mannen. Lees ook onze blog over droge huid bij de overgang.

Dit wil echter niet zeggen droge benen bij mannen niet voorkomt. In tegenstelling tot vrouwen, zijn mannen minder snel geneigd om hun benen te verzorgen door ze in te smeren met huidverzorgende producten. Hierdoor zal de droge huid op benen bij mannen minder snel worden verzorgd waardoor ze droge benen blijven houden. Dus ook voor mannen geldt: smeren smeren smeren!

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead