ZONNEWIJZER

Zonlicht hebben we allemaal nodig. Het is onze belangrijkste bron van vitamine D. Maar te veel zon, of te lang onbeschermd in de zon, is niet goed. Door overmatige blootstelling aan UV-straling kan je verbranden en ontstaat zonneschade aan de huid. Zonneschade kan op latere leeftijd leiden tot vervelende huidaandoeningen.

Wat kan ik doen om zonneschade te voorkomen?

Er zijn een aantal zaken die je zelf zou kunnen doen om zonneschade te voorkomen. Hieronder noemen we er een aantal voor je op!

  • Gebruik altijd een zonnebrandcrème die beschermt tegen UVA en UVB stralen. Gebruik minimaal een zonnebrandcrème met SPF 30 (sun protecting factor). Lees hier meer over de SPF in zonnebrandcrème.
  • Smeer ruim een half uur voordat je de zon in gaat en laat de crème goed intrekken.
  • Smeer je elke 2 uur opnieuw in en herhaal dit vaker wanneer je door zweten, sporten, zwemmen of andere activiteit minder beschermd bent door de zonnebrandcrème.
  • Laat de huid geleidelijk wennen aan de zon of Uv-straling.
  • Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het krachtigst, probeer daarom rond deze uren zo min mogelijk in de zon te zijn.
  • Check altijd de UV-index en ga niet langer dan 2 uur in de zon.
  • Vergeet niet de zonnebrandcrème overal te smeren, en dan bedoelen we o-ver-al. De oren, vingers, oogleden, nek alles dat bedekt is met huid, kan verbranden en moet beschermd worden.
  • Bescherm je ogen door het dragen van een zonnebril
  • Houd baby’s en hele jonge kinderen zo veel mogelijk uit de zon.

Toch verbrand door de zon? Wij hebben 3 tips!

Tip 1. Gebruik carbomeerwatergel als after-sun. Deze gel heeft een indrogend effect op de huid. Liever ook verkoeling? Gebruik dan een mentholgel. Deze heeft naast een indrogend ook een verkoelend effect op de huid. De menthol kalmeert en verkoelt de branderige huid.

Tip 2. Gebruik na de mentholgel of carbomeerwatergel ook een lichte crème ter verzorging van de huid. Gebruik bijvoorbeeld de vaselinecrème met carbomeer. Deze is door de carbomeer lekker luchtig van structuur en trekt goed in de huid. Het verzorgt en verzacht de huid en herstelt de vochtbalans.

Tip 3. Gaat je huid vervellen? Niet de velletjes eraf halen. Nadat je huid verbrand is, gaat deze zich herstellen met als gevolg dat de bovenste huidlaag (hoornlaag) sneller dan normaal loslaat en er ‘huid vellen’ kunnen ontstaan. Laat deze op natuurlijke wijze eraf gaan en ga er niet aan trekken. Dit kan het herstelproces van de huid nadelig beïnvloeden.

LET OP! Zo erg verbrand dat je huid pijn doet of er blaren ontstaan, bezoek dan een medisch deskundige.

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead