Smeerwijzer

Met de Smeerwijzer willen wij advies geven en je wijzer maken over het smeren. Zo geven we tips voor de toepassing van onze producten. Wat smeer je op verschillende lichaamsdelen, wat smeer je voor dag of voor de nacht en hoeveel en hoe vaak moet je smeren. Belangrijk in alle gevallen, is dat je een product gebruikt die past bij jouw huid. Want sluit je huidverzorgende product niet goed aan bij je huidtype, dan zal het product niet of in mindere mate helpen. Dat is zonde! Gelukkig heeft bipharma voor elk huidtype een passend product.

Wat en hoeveel smeer ik?

Bij een droge huid(aandoening) krijg je vaak een basiscrème of -zalf voorgeschreven als huid verzorgend product. Deze basis zalf noemen we ook wel indifferent middel. Een indifferente crème of zalf is een huid verzorgend product zonder een actief bestanddeel. Je kan een indifferent in principe zo vaak gebruiken als je zelf wilt, maar gebruik minimaal 2 keer per dag. Ook is het belangrijk dat je voldoende crème of zalf gebruikt om alle plekken in te smeren waarop het van toepassing is. Gebruik dus liever te veel dan te weinig!

Gebruik je ook een geneesmiddel voor je huidaandoening, zoals een corticosteroïd? Gebruik dan de FTU wijzer. De FTU (Finger Top Unit) is een hulpmiddel waarmee u precies kunt afmeten hoeveel je moet smeren.

Smeertips van Bipharma

Smeren op verschillende lichaamsdelen

Het is altijd belangrijk een product te smeren die past bij jouw huidtype ongeacht op welk deel van je lichaam je het smeert. Test zo nodig meerdere producten uit om erachter te komen wat het beste bij jouw huid past. Hieronder vindt je tips over het smeren van product op het gezicht, lichaam en handen en voeten.

  1. Gezicht: Het gezicht is een van de meest zichtbare en gevoelige delen van ons lichaam. Het verdient daarom speciale aandacht bij het aanbrengen van huidverzorgingsproducten. Begin altijd met een schone en droge huid voordat je iets aanbrengt. Vermijd het gebied rond de ogen, tenzij het specifiek is aangegeven en gebruik alleen de vingertoppen om het product aan te brengen. Gebruik voor het gezicht een minder vet product dan voor de rest van je lichaam. Probeer een lanettecrème of cetomacrogolcrème, deze zijn licht van structuur en trekken makkelijk in de huid in.
    Tip: Vergeet niet om ook je nek in te smeren. Deze wordt vaak overgeslagen wanneer je het gezicht insmeer
  2. Lichaam: Voor het verzorgen van de huid op het lichaam is het belangrijk om voldoende product te gebruiken om alle delen te bedekken. Smeer wat meer op plekken die standaard wat droger zijn zoals ellenbogen, knieën en hielen. Breng de crème of zalf aan met zachte, cirkelvormige bewegingen. Vergeet de rug en andere moeilijk bereikbare gebieden niet. In principe kan je elk product binnen het Bipharma assortiment gebruiken voor het hele lichaam. Ook hiervoor geldt weer, kies een product die bij de behoefte van jouw huid past.
  3. Handen en voeten: Onze handen en voeten hebben speciale aandacht nodig omdat ze dagelijks worden blootgesteld aan verschillende omstandigheden. Masseer de crème of zalf goed in de huid en besteed extra aandacht aan de nagels en nagelriemen. Laat de crème goed intrekken voordat je handen of voeten weer gebruikt. Voor handen en voeten kan je specifiek de Ureumcrème gebruiken. Het ureum zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag weker wordt. Het vocht in de crème kan hierdoor goed de huid in trekken met een soepele en zachte huid als resultaat.

Een verschil van dag en nacht(verzorging)

Dagverzorging: Overdag staat onze huid bloot aan verschillende externe factoren zoals UV-straling, vervuiling maar ook wrijving door onze kleding. Daarom is het van cruciaal belang om de huid te beschermen en te voeden met de juiste producten. Breng een crème of zalf aan die specifiek is afgestemd op jouw huidtype. Kies er naast het huidverzorgende product ook voor om je huid te beschermen met SPF (zonbeschermingsfactor).

Nachtverzorging: ’s Nachts herstelt onze huid zich en vernieuwt het cellen. Daarom is de nacht het ideale moment om huidverzorgingsproducten te gebruiken die gericht zijn op herstel en hydratatie. Het huidverzorgende product heeft in de nacht veel tijd om in te trekken, dus een wat vetter product kan dan prima.

Een (zeer) droge huid extra verzorgen?

Een droge huid, wordt vaak nog droger door (lang) baden of douchen. Gebruik daarom een crème of zalf, specifiek voor tijdens het wassen. Deze geeft dan extra verzorging aan je (zeer) droge huid terwijl je onder de douche staat of lekker ontspannen in bad zit.

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead