Huidwijzer

Er zijn heel veel verschillende huidtypes die allemaal worden gekenmerkt door andere eigenschappen. Hieronder vind je een korte beschrijving voor elk huidtype.

Wil je erachter komen welk huidtype jij hebt? Doe meteen de Huidwijzer!

Normale huid

Een normale huid is volledig in balans en heeft geen verschijnselen van droogte en voelt niet trekkerig aan

Droge huid

Als je een droge huid hebt, betekent dit dat je huid minder talg produceert dan normaal. Dit kan leiden tot een trekkerig gevoel en schilfering van de huid.

Gevoelige huid

Als u een gevoelige huid heeft, betekent dit dat uw huid snel kan reageren op bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten of invloeden van buitenaf

Zeer droge huid

Bij een zeer droge huid is de natuurlijke huidbarrière bestaande uit vetten verstoord en heeft de huid daardoor niet het vermogen om vocht vast te houden.

Branderige huid

Wanneer je een branderige huid hebt dan bedoelen we een huid die onaangenaam en warm aanvoelt, alsof deze verbrand of geïrriteerd is.

Geprikkelde huid

Als u een geprikkelde huid hebt dan voelt deze geïrriteerd, gevoelig en ongemakkelijk aan. Een geprikkelde huid wordt gekenmerkt door een ongemakkelijk, jeukend en prikkelend gevoel en kan gepaard gaan met roodheid, zwelling en irritatie.

Kwetsbare huid

Met een kwetsbare huid bedoelen we de huid op plekken die kwetsbaarder is dan andere delen van het lichaam, denk aan de huid rondom de ogen en wenkbrauwen.

Ruwe huid

Heb je een ruwe huid, uit zich dit in een zichtbare en/of voelbare verdikking van de huid waarbij deze ongelijk, droog en schilferig aan kan voelen

Natte huid

Een natte huid ontstaat bij smetten. Dit huidtype kenmerkt zich door natte, rode, onscherp begrensde plekken

Op de hoogte blijven van alle Bipharma producten, acties, huidverzorgingsadvies en nog veel meer? Meld je dan aan!

© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead