Mixtura resolvens

Bipharma Mixtura resolvens hoestdrank verzacht en verlicht

Mixtura resolvens is een naar drop smakende drank die een verzachtende invloed heeft op de bovenste luchtwegen. De samenstelling met anijs, zoethout en salmiak helpt de luchtwegen vrijer te houden en verzacht bij kriebel in de keel. Bovendien zorgen deze ingrediënten voor de aangename smaak. Mixtura resolvens bevat zoethout. Hierdoor dienen mensen met een hoge bloeddruk overmatig gebruik van de Mixtura resolvens te vermijden.

Mixtura resolventia, nu dus mixtura resolvens genoemd, is een term in het Latijn, die in de oude geneeskunde wordt gebruikt om een mengsel van medicinale stoffen aan te duiden dat wordt gebruikt om slijm op te lossen en congestie in de luchtwegen te verminderen.

Mixtura resolvens, wat is het eigenlijk?

Een aantal belangrijke ingrediënten in de mixtura resolvens, hebben in het Nederlands namen die de meeste mensen wel bekend voor komt.
ammonium chloride = Salmiak
glycyrrhiza glabra root extract = Zoethoutwortel extract
star anise oil = Steranijs olie

Deze ingrediënten zijn samen met conserveermiddelen opgelost in een mengsel van water en alcohol.

Volwassenen: Drie tot viermaal daags 15 ml drank innemen.
Kinderen: Drie tot viermaal daags 7,5 ml drank innemen.
Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing kijk op Bijsluiterplus.

Aqua, ammonium chloride, glycyrrhiza glabra root extract, alcohol, methylparaben, star anise oil, ammonia.

Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 25°C, niet in de vriezer.

Bipharma ‘gaat voor de inhoud’

Met de keuze voor het Bipharma assortiment indifferente crèmes en zalven hebt u een hoogwaardig huidverzorgingsproduct in handen. De Mixtura resolvens wordt geproduceerd met ingrediënten die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van onze gecertificeerde leveranciers. Bipharma bewaakt het handhaven van deze normen aan de hand van analyses en het regelmatig uitvoeren van audits bij de leveranciers.

Waarom kan je de mixtura resolvens niet te veel gebruiken bij een hoge bloeddruk?

De mixtura resolvens bevat glycyrrhiza glabra root extract, ook wel zoethoutwortel extract. Hoewel zoethout in kleine hoeveelheden veilig kan zijn voor de meeste mensen, kan het gebruik ervan problematisch zijn bij hoge bloeddruk (hypertensie) vanwege de effecten van glycyrrhizinezuur op het lichaam. Hieronder noemen we een aantal redenen waarom zoethout wordt afgeraden bij mensen met hoge bloeddruk:

  • Verhoogt de bloeddruk: Glycyrrhizinezuur kan leiden tot een verhoogd vasthouden van natrium en water in het lichaam en kan ook de uitscheiding van kalium verminderen. Dit kan leiden tot verhoogde bloeddruk, vooral bij gevoelige personen of bij mensen die al aanleg hebben voor hypertensie.
  • Verstoort elektrolytenbalans: Het verminderen van kaliumspiegels door het gebruik van zoethout kan een negatieve invloed hebben op de elektrolytenbalans in het lichaam. Een verstoorde balans van elektrolyten kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.
  • Interacties met medicijnen: Zoethout kan ook interageren met sommige geneesmiddelen, waaronder medicijnen die worden gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Het kan de effecten van deze medicijnen versterken of verzwakken, waardoor het beheersen van de bloeddruk moeilijker wordt.
© Copyright 2024 Bipharma | Website door Nextlead