Bestelvoorwaarden


Algemene voorwaarden consument

Bent u een consument, dan vindt u hieronder de algemene voorwaarden voor verkopen via de website van Bipharma B.V.

Via de website kunt u uitsluitend producten aanschaffen die geen recept van een arts behoeven. Geneesmiddelen die receptplichtig zijn, worden slechts geleverd door uw apotheek op vertoon van een daartoe strekkend recept.

 

Aankopen moeten vooraf worden betaald, inclusief verzendkosten. Na ontvangst van uw volledige betaling wordt uw zending zo snel mogelijk via TNT post verstuurd naar het door u opgegeven afleveradres. Bent u op het moment van aanbieding niet thuis en kan de zending ook niet via de buren worden afgeleverd, dan kunt u het pakket op het postkantoor ophalen.
Per bestelling brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 4,75 in rekening. De minimale orderwaarde voor een bestelling bedraagt € 15,00 (op basis van de normale productprijzen).
Bij een bestelling onder de € 15,00 brengen wij een bedrag van € 4,75 voor behandelingskosten in rekening.
Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

 

Klik hier voor de volledige algemene voorwaarden consument.

 

Veel gestelde vragen.

Hoe kan ik betalen?
Uw bestelling moet vooruit worden betaald. Voor dat doel sturen wij u een proforma factuur: de geldigheidsduur van dit aanbod is 14 dagen. Als na afloop van deze 14 dagen geen vooruitbetaling is ontvangen, komt het aanbod automatisch te vervallen. Verzending van de bestelling vindt plaats na ontvangst van de volledige betaling.

Waar bezorgt Bipharma?
Bipharma bezorgt in heel Nederland.
U kunt uw bestelling laten bezorgen op één vast adres. De meeste klanten kiezen daarvoor hun huisadres, maar u kunt uiteraard ook voor het adres van uw werk kiezen.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?
Als er onverhoopt iets is misgegaan met uw bestelling (bijvoorbeeld een artikel niet geleverd), neem dan contact op met onze afdeling verkoop (tel. 036-5278000 of
verkoop@bipharma.com).
Daar helpen ze u verder.

Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven?
Als u gaat verhuizen, of al verhuisd bent, dan hoeft u dat nergens te veranderen. Bij elke bestelling voert u opnieuw uw gegevens in. Bij opmerkingen kunt u eventueel aangeven dat u bent verhuisd. Zo weten wij dat er een adreswijziging heeft plaatsgevonden sinds uw laatste bestelling.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?
Het is niet mogelijk een bestelling online te annuleren. Hebt u de ontvangen proforma factuur betaald en wilt u de bestelling als nog annuleren, neem dan contact op met onze afdeling verkoop (tel. 036-5278000).

Hebt u vragen?

Dit zijn onze contactgegevens:
tel.:
+31 (0)36 527 8000
fax:
+31 (0)36 527 8001